EEN KLASSE APART IN VERZEKERDE KWALITEIT

Opstal/Woonhuis


Het zal u maar gebeuren dat uw huis door brand wordt verwoest. Of dat er tijdens een storm een boom omwaait en precies op het dak van uw woning valt. Met een woonhuisverzekering bent u verzekerd tegen schade aan uw huis door onder andere blikseminslag, brand, storm en waterschade.

Uw woonhuis van boven tot onder verzekerd!

 

De premie voor de woonhuisverzekering is gebaseerd op de herbouwwaarde van uw woning. Dit is het bedrag dat nodig is om uw huis opnieuw te bouwen op dezelfde plaats met gelijkgebleven omstandigheden. De meeste verzekeraars berekenen deze waarde aan de hand van de inhoud van de woning en het type huis. Dit wordt vaak gedaan met behulp van een herbouwwaardemeter.

Onderverzekering

Zodra de waarde van uw woonhuis hoger is dan de verzekerde waarde op uw polis, is er sprake van onderverzekering. Wanneer bij schade blijkt dat er sprake is van onderverzekering keren verzekeraars niet de volledige schade uit, maar keren zij uit naar rato.

Door (bij de meeste verzekeraars) eenmaal in de vijf jaar een herbouwwaardemeter in te vullen heeft u garantie tegen onderverzekering. Wat inhoud dat op basis van een aantal vragen door de verzekeraar wordt bepaald wat het verzekerd bedrag is. Tegen dat verzekerd bedrag bieden zij de garantie dat u als verzekeringnemer niet onderverzekerd bent.

Wij helpen u graag met het afsluiten van een woonhuisverzekering die aansluit op uw woonsituatie!

 

 

« terug